NUME DE COPII – Ce nume punem viitorului nostru copilas

NUME DE COPII – Ce nume punem viitorului nostru copilas

Ce nume ar fi indicat sa-i punem copilului nostru? (Belelui meu din burtica)

Sa alegi un nume pentru copilul tau din burtica este dificil. Nu te poti decide cu privire la un nume pentru copil nici sa apleci urechea la propunerea familiei sa alegi un nume care este la moda sau unul unic original. Numele copilului il alegem cu foarte mare grija trebuie sa ne aduca zambetul pe buze. Numele copilului trebuie sa aibe o sonoritate placuta semnificatia lui de asemenea este importanta.
Inainte se obisnuia ca numele copilului sa fie al nasei sau nasului acesta fiind un gest de respect pentru nasi.
Copii cu prenume scurte, simple usor de retinut, au relatii sociale bune si rareori sufera de singuratate. Ceea ce nu se poate spune despre copii care au prenume putin apreciate, rare sau originale.
Simpatia se castiga daca totul inclusiv numele este simplu.Un bebelus isi recunoaste prenumele incepand cu 4-5 luni, el face diferenta intre propriul nume si alte nume care doar seamana cu al lui.
Stiintific doar 24% aleg numele copilului inainte de a se naste iar 71% in timpul sarcinii iar 5% dupa ce sa nascut.
Copii cu un prenume dragalas sau pe care ceilalti il considera frumos traiesc mai mult, explicatia este ca numele sau ii da multa incredere si astfel fac fata mai bine stresului zilnic, prelungirea sperantei de viata.
Prenumele lungi sunt asociate cu o pozitie sociala inalta si cu moralitate.
O alta asociere a numelor putem zice ar fi, dupa zodia care sa nascut, dupa luna de miere, local sau restaurantul unde va-ti cunoscut,statiuni exotice, numele nasei sau a nasului, mamei voastre, un copil drag care v-ar fi placut, sau de ce nu un iubit sau iubita din tinerete, a bunicilor, si exemplele pot continua.
Decizia pana la urma este a parintilor pentru alegerea numelui.
Nume de fete: Alexandra; Diana; Amalia; Maria; Bianca; Erica; Oana; Gabriela; Georgiana; Karina; Adelina; Daria; Elisa; Sofia; Corina; Mihaela; Nichy; Giulia; Lidia; Anastasia; Ioana; Tinca; Zenovia; Aida; Ica; Norica; Ilinca; Alexandra-Diana; Teodora-Alecsandra; Diana-Elena; Oana-Maria; Rebeca-Gabriela; Maria-Daria; Clara-Elena.
Nume baieti: Eric; Vlad; Angel; Matei; Mihai; George; Alex; Luca; Cristian; Mircea; Fabian; Patrik; Roberto; Stefanut; Sebastian; Pavel; Iurie; Ilie; Leonard; Adelin; Albert; Anton; Dorian; Fabian; Ovidiu; Valeriu; Darius-Alexandru; Iannis-Davide; Giovanni-Davide; Alexandru-Adrian; Rares-Constantin; Vlad-Alecsandru; Luca-Alexandru; Robert-Mihai; Stefanut-Vlad;

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *