ZILE LIBERE GERMANIA 2021.SARBATORI LEGALE SI ZILELE NELUCRATOARE IN ANUL 2021

 Calendarul Sarbatorilor legale din GERMANIA in anul 2021:

1 Ianuarie 2021 cade in ziua de Vineri si e Ziua Anului Nou fiind Sarbatoare publica, 1 zi din Anul Nou.

6 Ianuarie 2021 cade in ziua de Miercuri si e Boboteaza fiind Sarbatoare, Boboteaza sau Botezul Domnului cunoscuta si sub denumirile „Aratarea Domnului” sau „Epifania” si ziua Sfantului Ioan, din 7 ianuarie care marcheaza sfarsitul sarbatorilor dedicate Nasterii lui Iisus Hristos.

14 Februarie 2021 cade in ziua de Duminica si e Ziua Indragostitilor fiind Sarbatoare, 14 Februarie Ziua Indragostitilor care semnifica o sarbatoare religioasa, culturala si comerciala a romantismului si iubirii.

SARBATORI GERMANIA 2021: In luna Aprilie 2021 avem 5 zile libere:

2 Aprilie 2021 cade in ziua de Vineri si e Vinerea Mare fiind Sarbatoare publica care celebreaza Rastignirea lui Iisus si moartea sa pe Gologota si se sarbatoreste in Vinerea dinaintea Pastelui.

4 Aprilie 2021 cade in ziua de Duminicasi e Duminica Pastelui fiind Sarbatoare, semnificatia crestina e Invierea din morti a lui Iisus Hristos.

5 Aprilie 2021 cade in ziua de Luni si e Lunea Pastelui fiind Sarbatoare publica, Lunea Pastelui este a 2 a zi de Paste.

23 Aprilie 2021cade in ziua de Vineri si e Ziua Germana a Berii fiind Sarbatoare, pe data de 23 Aprilie 1516 a aparut „Reinheitsgebot” sau „Legea Germana a Puritatii Berii”, fiind decretata Ziua Nationala a Berii.

30 Aprilie 2021cade in ziua de Vineri si e Noaptea Walpurgis si e Sarbatoare, semnificatii si traditii pre-crestine sarbatorind vacanta de primavara

SARBATORI GERMANIA 2021: In luna Mai 2021 avem 4 zile (pe data de 13 Mai sunt 2 zile de Sarbatoare) libere:

1 Mai 2021 cade in ziua de Sambata si e Ziua Internationala a Muncitorilor fiind Sarbatoare publica, Ziua Clasei Muncitoare.

9 Mai 2021 cade in ziua de Duminica si e Ziua Mamei fiind Sarbatoare, mama ce ne da viata chiar prin sacrificiul ei uneori.

13 Mai 2021 cade in ziua de Joisi e Ziua Tatalui si e Sarbatoare, semnificatie ce onoreaza tatii din lumea intreaga.

13 Mai 2021 cade in ziua de Joisi e Inaltarea Domnuluifiind Sarbatoare publica, De Inaltarea Domnului, crestinii ortodocsi se salută cu „Hristos s-a inaltat! – Adevarat s-a inaltat!”.

24 Mai 2021 cade in ziua de Luni si e Lunea dupa Rusalii (English) fiind Sarbatoare publica, a doua zi de Rusalii.

15 August 2021 cade in ziua de Duminica si e Adormirea Maicii Domnului fiind Sarbatoare, Adormirea Maicii Domnului este o sarbatoare ortodoxa si catolica celebrata pe 15 august in care se comemoreaza trecerea Fecioarei Maria din această lume.

SARBATORI GERMANIA 2021:In luna Octombrie 2021 avem 2 zile libere:

3 Octombrie 2021 cade in ziua de Duminica si e Ziua Unitatii Germane si e Sarbatoare publica, se comemoreaza reunificarea Germaniei in 1990.

31 Octombrie 2021 cade in ziua de Duminica si e Halloween fiind Sarbatoare, aceasta noapte reprezintă si o punte de legatura intre lumea celor vii si cea a mortilor, infricosatoarea noapte de Halloween nu poate sa treaca neobservata fara cantece, poezii, filme, sms si povesti macabre. Este noaptea in care spiritele intunericului bantuie lumea.

Traducere HALLOWEEN – Dictionar roman-englez HALLOWEEN:

Termeni asemanatori cu „HALLOWEEN”: Hallam, Halon, Helaina, Helaine, Helen, Helena, Helene, helium, Hellene, helm, Helyn, Holly-Anne, Hollyanne, holm.

Mesaje de Halloween: sms si felicitari de Halloween in limba Germana

9 Noiembrie 2021 cade in ziua de Marti si e Caderea Zidului Berlinului (English) fiind Sarbatoare, Aniversarea caderii Zidului Berlinului dupa 28 de ani de separare a Germaniei de Est comuniste de Germania de Vest.

SARBATORI GERMANIA 2021:In luna Decembrie 2021 avem 4 zile libere: 

24 Decembrie 2021 cade in ziua de Vineri si e Ajunul Craciunului si e Sarbatoare, Ajunul Craciunului este ziua dinaintea Craciunului, o sarbatoare care comemoreaza Nasterea lui Iisus, Ajunul Craciunului este ultima zi de post din Postul Nasterii Domnului, acest post, care incepe in ziua de 15 noiembrie si se incheie in ziua de 24 decembrie.

25 Decembrie 2021 cade in ziua de Sambata si e Ziua Craciunului fiind Sarbatoare publica, Sarbatoarea Nasterii Domnului sarbatorita in fiecare an la 25 decembrie, ne aduce vestea venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu făcut om pentru mantuirea noastra.

Mesaje in limba Germana de craciun:texte si sms in gemana de craciun

Zum Brief langt es nicht; das ist sehr schmerzlich. Mein Weihnachtsgruß ist kurz, doch wirklich herzlich!

Kommt der Nikolaus durch den Kamin, lässt Du lieber keinen zieh’n!

26 Decembrie 2021 cade in ziua de Duminica si e Ziua Boxului (English) fiind Sarbatoare publica, sarbatoare celebrata a 2 a dupa Craciun sau de asemenea Ziua Sfantului Stefan sau a doua zi de Craciun in unele tari sau Ziua Bunavointei. (Africa de Sud).

31 Decembrie 2021 cade in ziua de Vineri si e Ajunul Anului Nou fiind Sarbatoare. Ultima zi din Calendarul Gregorian.

Sarbatorile publice: sunt zile speciale in care nimeni nu munceste! 

Sarbatorile: pot fi modificate daca sunt anuntate modificari oficiale, acestea sarbatori tinind cont si de zona geografica.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *